EUROPA
Internacional 23/05/2011

Obama visita Irlanda i inicia la seva gira per Europa

Barack Obama ja és a Europa, on farà un viatge de sis dies per reunir-se amb les màximes autoritats d'Irlanda, el Regne Unit i Polònia. També participarà a la cimera del G-8 a Deauville (França)

Efe
1 min
Obama al pub de la ciutat natal del rebesavi de la seva mare degustant una Guinness

DublínEl president dels EUA, Barack Obama, ha arribat avui a Dublín i ha inagurat així una visita de sis dies a Europa, on les seves converses estaran dominades pels esdeveniments a l'Orient Mitjà.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Obama ha aterrat a la capital irlandesa a les 9.25, hora local, (10.25 hora catalana), i immediatament s'ha dirigit a la residència de la presidenta irlandesa, Mary McAleese, per a una cerimònia de benvinguda.

Havent dinat, el president s'ha desplaçat a Moneygall, el poblet d'on va emigrar als EUA un dels seus avantpassats, i on ha pronunciat un sentit discurs sobre les relacions bilaterals entre Irlanda i els Estats Units. També ha tingut temps de degustar una Guiness en un pub tradicional.

Finalment s'ha reunit amb el primer ministre irlandès, Enda Kenny, just abans de marxar cap a Londres. Ha anticipat el seu vol cap al Regne Unit per por a patir els efectes del núvol de cendra volcànica d'Islàndia.

La gira d'Obama el durà també a Deauville (França) per participar a la cimera del G-8 i conclourà a Varsòvia, on tindrà converses bilaterals amb les autoritats poloneses, centrades en la defensa de l'Est d'Europa.

stats