Internacional 12/11/2015

Ofensiva kurda per alliberar Sinjar de l'Estat Islàmic

Efe
1 min
Bombardejos de la coalició internacional liderada pels EUA sobre Sinjar, en una ofensiva per alliberar la ciutat de l'Estat Islàmic.  AFP

Mosul (Iraq)Milers de soldats kurds 'peshmergues' i milicians yazidites participen en l'ofensiva per alliberar la ciutat de Sinjar, al nord d'Iraq, del control del grup jihadista Estat Islàmic.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat a Efe el governador de Sinjar, Mohamed Jalil, la campanya ha anat precedida d'intensos bombardejos de la coalició internacional liderada pels EUA, contra més de 70 objectius dels jihadistes a la zona. A més, 20.000 combatents han avançat per terra i han hagut de desactivar una gran quantitat de bombes pels camins que condueixen a la ciutat.

La localitat de Sinjar estava habitada en un 75% per yazidites, abans de ser ocupada pel grup terrorista Estat Islàmic el 3 d'agost del 2014, en un esdeveniment que va desembocar en el desplaçament massiu d'aquesta minoria ètnica i religiosa. Els yazidites, d'ètnia kurda i amb una religió basada en el zoroastrisme, són perseguits per l'Estat Islàmic, que els considera infidels.

stats