Internacional 18/07/2018

Open Arms demana un port a Espanya per desembarcar les dues persones mortes i la supervivent abandonades per Líbia

L'ONG tem per la seguretat de la dona que va sobreviure si l'acull Itàlia, perquè Salvini el acusa d'haver falsejat la documentació del rescat

Ara
1 min
El cos de la dona morta surant en mig de les restes del naufragi de la barca on viatjava

BarcelonaL'ONG Open Arms dirigeix els seus vaixells cap a costes espanyoles i sol·licita un port per desembarcar els cossos de la dona i el nen morts i la dona supervivent, que van rescatar ahir davant les costes de Líbia. Palma i Barcelona són les dues possibles opcions que podria oferir el govern espanyol a l'organització badalonina.

En un comunicat, diu que tem per "la protecció i la llibertat" de la dona supervivent si desembarca a Itàlia, perquè el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, els ha acusat de mentir quan diuen que els guardacostes libis van abandonar a la deriva les dues dones i el nen. Segons la versió de l'ONG, la patrullera líbia va efectuar el rescat de 155 immigrants i va deixar al mar aquestes tres persones que es negaven a pujar al vaixell, després de destruir la barca amb què anaven.

A més, Open Arms denuncia que Itàlia va acceptar ahir el desembarcament de la supervivent però no el dels dos cadàvers. "Resulta incomprensible", critiquen, i acusen el govern d'Itàlia d'engegar una "contrainvestigació" per desmentir "els fets inequívocs" d'ahir.

stats