Internacional 17/07/2019

Una operació policial revela una nova connexió entre les màfies siciliana i nord-americana

S'han detingut 19 persones que intentaven fer ressorgir el clan dels Inzerillo a Sicília

Ara
1 min
Dos policies escorten Salvatore Gambino després de ser detingut a Palerm.

BarcelonaUna gran operació policial, coordinada per les autoritats de Palerm i l'FBI, ha permès aquest dimecres descobrir les noves connexions entre una de les famílies de la Cosa Nostra –la Màfia siciliana– i la poderosa família Gambino, un dels clans més importants dels Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la investigació policial, el clan dels Inzerillo, que es va haver d'exiliar al país nord-americà arran de la segona guerra de la Màfia durant la dècada del 1980 amb el grup de Salvatore Riina, buscava reconstruir la seva base de poder a Sicília.

Per aconseguir-ho la família rebia ajuda d'influents aliats de Nova York. L'operació policial, que principalment ha tingut lloc a la matinada, s'ha tancat amb 19 persones detingudes: 18 a Sicília i una als Estats Units. "La investigació ha demostrat el fort vincle entre la Cosa Nostra de Palerm i el crim organitzat als Estats Units, en particular amb el clan Gambino", han confirmat en un comunicat les autoritats policials.

Segons les conclusions de l'operació, una part del clan Inzerillo havia tornat a Sicília a principis de la dècada del 2000 amb l'objectiu de reconstruir la base de la família mafiosa a la localitat de Passo di Rigano. Des d'aquest municipi, de fet, ja s'ocupaven de controlar alguns proveïdors d'aliments, la gestió dels jocs d'atzar i les apostes, i també d'extorsionar alguns negocis locals.

Entre els detinguts hi ha Salvatore Gambino, l'alcalde d'una localitat al costat de Palerm, i també els cosins Tommaso i Francesco Inzerillo, familiars molt pròxims a Salvatore Inzerillo, el fundador del clan assassinat per Riina el 1981, cosa que va desencadenar la guerra entre màfies a l'illa. Arran d'això, la seva influència a Sicília va anar disminuint.

stats