Publicitat
Publicitat

EUROPA

Un opositor rus desafia l’arrest domiciliari poc després de la sentència

El líder opositor rus, Aleksei Navalni, va desafiar dimarts l’arrest domiciliari imposat hores abans per un tribunal. Navalni va ser detingut per la policia quan va sortir al carrer per unir-se a una manifestació de l’oposició, no autoritzada pel govern, davant del Kremlin. “Sí, tinc un arrest domiciliari. Però avui vull estar amb vosaltres. Per això vindré”, va publicar a Twitter, on va penjar una fotografia seva al metro de Moscou. La policia també va detenir un centenar de manifestants.

Dimarts un tribunal rus va condemnar Navalni i el seu germà a tres anys i mig de presó, considerats culpables de diversos delictes econòmics com el robatori de gairebé 500.000 dòlars a la filial russa de l’empresa Yves Rocher. Però Aleksei Navalni havia sigut exonerat d’entrar a presó i havia quedat en règim d’arrest domiciliari. La policia va afirmar que Navalni seria “retornat a la seva residència” després de ser detingut. Mentrestant, el seu germà, Oleg Navalni, sí que va entrar a presó per complir la pena de tres anys i mig.

És “una porcada”, va reaccionar Aleksei després de sentir la sentència. La UE va denunciar la condemna contra l’opositor, famós per haver denunciat la corrupció a l’administració pública, i va considerar que respon a motivacions polítiques. Aleksei va ser un dels organitzadors de les protestes antigovernamentals a Moscou del mes de desembre del 2011, les més importants des de la caiguda de la Unió Soviètica, i va ser el segon candidat més votat en les últimes eleccions a l’alcaldia de Moscou.

Més continguts de