Publicitat
Publicitat

Mor a Nova York el príncep hereu de l'Aràbia Saudita

Sultan bin Abdulaziz, que va ser designat príncep heure el 2005, ha mort aquesta nit als 83 anys d'edat a causa d'un càncer de còlon en un hospital de Nova York.

El príncep hereu de l'Aràbia Saudita , Sultan bin Abdulaziz , ha mort aquesta nit als 83 anys d'edat , a causa d'un càncer de còlon en un hospital de Nova York , ha informat en un comunicat de la casa reial saudita . En la nota oficial , difosa en l'agència de notícies saudita SPA , s'indica que la mort ha tingut lloc " la matinada d'avui fora del país a causa d'una malaltia " . Així mateix , ha anunciat que dimarts que ve arribarà a Riad el cos de Sultan bin Abdulaziz , que va ser designat príncep hereu el 2005 pel rei Abdul·là . Segons la Casa Reial saudita , aquest mateix dia se celebrarà el funeral a la mesquita de l'imam Turki bin Abdul·là a la capital saudita .

L'hereu a la corona d'Aràbia Saudita , viceprimer ministre i titular de Defensa i Aviació va estar llargues temporades fora del seu país per rebre tractament mèdic en els darrers anys . Nascut el gener de 1928 , encara que algunes fonts apunten que va ser algun any abans , al príncep hereu li van diagnosticar càncer de còlon el 2004 i va haver de ser operat el juliol passat a Nova York . En aqueslla ocasió , un portaveu del consolat saudita a Nova York va confirmar a Efe que Sultan bin Abdulaziz va ser sotmès a una operació quirúrgica de la qual no es van donar detalls . El príncep , que també va ser operat als Estats Units el 2009, és germanastre del rei Abdul·là , que també va acudir a Nova York el novembre passat per ser operat d'una hèrnia discal i el coàgul que aquesta hèrnia li va causar . Durant la seva estada a Nova York , el també octogenari monarca saudita va cedir l'autoritat temporal per " administrar els assumptes del país " a Sultan bin Abdulaziz . 

Etiquetes

Més continguts de