BAHREIN

Un miler de manifestants passen la nit a la nova plaça de l'Alliberament de la capital de Bahrain

Els ciutadans de Bahrain agafen el model de la revolta egípcia i prenen el centre de la ciutat per exigir reformes econòmiques i polítiques. El govern demana perdó per la mort de dos joves durant les protestes de dilluns.

Un miler de manifestants que han passat la nit a la plaça Lulu de Manama, la capital de Bahrain, d esprés de prendre el centre de la ciutat per exigir reformes econòmiques i polítiques, han assegurat que no abandonerien el lloc fins que les seves exigències siguin satisfetes.

El president de l'Associació de la Joventut de Bahrain per als Drets Humans, Mohammad al-Maskati, ha assegurat que els organitzadors no tenen pensat dur a terme cap marxa de protestes avui, però van insistir que continuaran la seva protesta.

Segons Al-Maskati, la plaça ha estat rebatejada pels participants amb el nom de "plaça Tahrir a Manama", en referència a la plaça Tahrir del Caire on milers de manifestants es van concentrar durant més de dues setmanes fins la renúncia del president Hosni Mubàrak, el passat dia 11.

La policia observa els participants sense actuar, segons assegurarava l'activista, que es troba en el lloc de la concentració.

S'espera que al llarg del dia conflueixi més gent a la plaça, especialment després de la conclusió de la jornada laboral.

Així mateix, des de la plaça han assegurat que el discurs ofert ahir pel rei Hamad Ibn Isa al-Khalifa, al poder dels del 1999, no ha estat ben rebut per la població. El rei lamentava la mort de dos dels manifestants i informava que havia començat una investigació.

Més continguts de