L'Estat Islàmic reivindica l'autoria de l'atemptat suïcida que ha deixat més de 30 morts a l'Afganistan

És la primera vegada que l'organització terrorista atempta al país

L'Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat que ha provocat 34 morts i més de 130 ferits a l'entrada de la seu d'un banc estatal a la ciutat de Jalalabad, a l'est de l'Afganistan, segons informa el 'Washington Post'. Es tractaria de la primera vegada que l'organització terrorista ha assumit l'autoria d'un atac al país centreasiàtic. La presència de l'Estat Islàmic a l'Afganistan es donava per segura però fins ara havia quedat en un segon pla per darrere de l'amenaça que representen els talibans. 

L'atemptat s'ha produït a primera hora del matí, a l'hora en què desenes de persones, entre elles funcionaris governamentals, eren a l'entrada del Banc de Kabul per cobrar la nòmina. "Hem rebut els cadàvers de 33 persones i 110 ferits, entre els quals hi ha nens", ha assegurat a l'agència Efe el director del departament de Salut de Nangarhar, Najibul·lah Kamawal. L'altra víctima mortal és l'insurgent que va detonar els explosius que portava en una armilla, segons ha fet públic el ministeri de l'Interior afganès en un comunicat. El portaveu oficial de la policia, Hazrat Hussain Maixriqiwal, ha assegurat a l'agència Efe que s'han format llargues cues per donar sang als centres sanitaris on hi ha els ferits.

El portaveu dels talibans, Zabihul·lah Mujahid, ha condemnat l'atemptat al seu compte de Twitter, i també ho ha fet el president afganès, Aixraf Ghani. "Aquest matí dues bombes han colpit civils al davant d'un temple i un banc a Jalalabad. Condemnem els dos atacs i neguem la nostra participació en tots dos", ha piulat Zabihul·lah Mujahid. El president afganès, Aixraf Ghani, ha demanat als insurgents talibans que aparquin temporalment les seves diferències amb el govern i formin un front comú per lluitar contra els terroristes de l'Estat Islàmic, que "estan utilitzant la sang afganesa per al seu benefici". 

Segons un informe recent de l'ONU, durant els tres primers mesos del 2015 han mort 655 civils per causes relacionades amb el conflicte armat de l'Afganistan i n'han resultat ferits 1.155.