La policia israeliana desallotja l'acampada palestina aixecada al lloc on es faran nous assentaments

Els activistes que havien aixecat el campament a Jerusalem Est denuncien que l'operació ha provocat sis ferits i han recorregut la decisió a la justícia

La Policia israeliana ha desallotjat de matinada el campament palestí de Bab-Al-Shams, instal·lat divendres a Jerusalem Est, a la zona en què el Govern israelià vol establir la controvertida colònia jueva E1.

El somni d'un centenar de joves palestins de fundar un nou poble palestí entre Jerusalem i Jericó ha durat tot just dos dies i ha topat amb les autoritats israelianes, que van aconseguir dissabte a la nit una ordre del Tribunal Suprem i, seguint instruccions del primer ministre Benjamin Netanyahu, van buidar el campament sense esperar més temps.

"Ahir hi va haver una decisió judicial que permetia el desallotjament i, aquesta matinada, cap a les 2.30, la Policia de Fronteres ha entrat a l'àrea i ha tret a uns 120 activistes palestins que hi havia", ha dit el portaveu de la Policia israeliana, Miki Rosenfeld.

Segons aquest portaveu, els agents "han utilitzat la mínima força possible" i han aconseguit treure del lloc als concentrats "molt ràpidament, en menys d'una hora, i no ha quedat ferit cap oficial de la Policia i cap dels manifestants".

Sis ferits segons els activistes

Els activistes desmenteixen aquesta versió i asseguren que "sis activistes han estat ferits, per cops i cops de puny dels policies que també van colpejar a diversos periodistes i els van impedir prendre imatges de l'evacuació".

Segons Abir Kopty, portaveu dels Comitès de Coordinació de Resistència Popular (PSCC), que van impulsar la iniciativa de Bab-Al-Shams , els agents van impedir als acampats recollir les seves pertinences, que ignoren si han estat confiscades o si romanen encara en les botigues.

Les 22 tendes de lona instal·lades el divendres segueixen encara en el lloc, que l'Exèrcit ha declarat zona militar tancada a la que impedeix entrar, segons ha confirmat Efe.

"Les mesures israelianes no impediran que protestem contra l'expansió dels assentaments a Cisjordània i Jerusalem Est", ha dit un dels activistes acampats, Isam Baker.

"Hem denunciat el desallotjament davant el Tribunal Suprem i esperem que la cort sigui justa i digui que aquestes tendes poden continuar existint i que el poble de Bab-Al-Shams és legítim", ha afirmat.

Un desallotjament il·legal

Al seu entendre, l'expulsió "és il·legal" perquè el campament comptava amb els permisos necessaris i estava instal·lat sobre terres palestines amb autorització dels seus propietaris.

En un primer moment, tots els acampats han estat detinguts, però poc després han estat ·alliberats en el lloc militar de control de Kalandia (entre Jerusalem i Ramallah).

A la reunió del Consell de Ministres Netanyahu ha felicitat la Policia per l'operació.