Internacional 06/06/2015

El Papa a Bòsnia: "Mai més la guerra"

El pontífex lloa a Sarajevo "els progressos" assolits després de la guerra però reclama no abaixar la guàrdia per consolidar la pau

Efe
2 min

SarajevoEl papa Francesc ha fet aquest dissabte a la capital de Bòsnia una crida a favor de la pau i el final dels conflictes, s'ha referit de nou al que ha definit com "una tercera guerra mundial que es combat 'per parts'" i ha afegit que ara mateix "es percep un clima de guerra" al món.

"Avui dia, el desig de pau i el compromís per construir la pau contrasten amb el fet que al món hi ha nombrosos conflictes armats. És una espècie de tercera guerra mundial combatuda 'per parts' i, en el context de la comunicació global, es percep un clima de guerra ", ha reflexionat Bergoglio davant de desenes de milers de persones congregades a Sarajevo.

"Mai més la guerra"

"Avui, estimats germans i germanes, s'eleva un cop més des d'aquesta ciutat el crit del poble de Déu i de tots els homes i dones de bona voluntat: Mai més la guerra!", ha clamat durant una missa celebrada a l'estadi olímpic del barri de Koševo, davant d'uns 65.000 fidels.

En el seu discurs, el pontífex s'ha referit en diverses ocasions al terme "pau" i l'ha definit com una "paraula profètica per excel·lència".

"Pau és el somni de Déu, és el projecte de Déu per a la Humanitat, per a la Història, amb tota la Creació. I és un projecte que troba sempre oposició per part de l'home i per part del maligne", ha assegurat.

El camí cap a la pau sòlida als Balcans

El papa ha lloat a Sarajevo "els progressos" viscuts a Bòsnia en els últims anys, però ha demanat "no acontentar-se amb el que ja s'ha aconseguit" i ha apostat pel diàleg perquè la pau sigui sòlida i irreversible en una terra en la qual conviuen croats, serbis i bosnians musulmans.

"Em complau veure els progressos assolits, que hem d'agrair al Senyor i a tantes persones de bona voluntat. No obstant això, és important no acontentar-se amb el que ja s'ha aconseguit. Cal procurar que s'adoptin noves mesures per enfortir la confiança i crear oportunitats perquè augmenti la comprensió i el respecte mutus ", ha dit el pontífex.

stats