Internacional 07/09/2015

El Papa demana que cada parròquia aculli una família de refugiats

Ara
2 min
Registre ahir a Dortmund dels refugiats que hi van arribar.

BarcelonaEl papa Francesc va fer una crida ahir que “cada parròquia” d’Europa aculli una família de refugiats, i va anunciar que les primeres a fer-ho seran les dues del Vaticà. “Davant la tragèdia de desenes de milers de refugiats que fugen de la guerra i de la fam i que han emprès el camí cap a l’esperança, l’Evangeli ens crida, ens demana ser a prop dels més febles i abandonats”, va recordar durant la pregària de l’àngelus.

En aquest punt, i davant la proximitat del Jubileu de la Misericòrdia, el Papa va llançar una “crida a les parròquies, les comunitats religioses, els monestirs i els santuaris de tot Europa perquè expressin la concreció de l’Evangeli i acullin una família de refugiats”. Es tracta, va explicar, d’“un gest concret” que haurien de fer totes les parròquies. “Començant per les de la meva diòcesi de Roma”, va dir. Per això, es va dirigir als bisbes d’Europa, perquè les seves diòcesis donin suport a la seva crida.

Catalunya, preparada

L’arquebisbat de Barcelona ja va anunciar divendres que destinaria part de La Conreria, l’antic seminari menor diocesà, a acollir famílies de refugiats. Càritas Diocesana de Barcelona ha estat donant suport econòmic els últims mesos a moltes famílies de refugiats en situacions vulnerables que estan gestionant les seves demandes d’asil. El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, va demanar a famílies i institucions que tinguin una actitud d’acolliment i ajudin els desplaçats pels conflictes armats.

L’arquebisbat de Tarragona, per la seva banda, va recordar a través d’un comunicat que fa dos anys ja van demanar al govern espanyol, des de la Conferència Episcopal, l’acollida a Espanya de refugiats sirians, i que no van “obtenir resposta”. “Reiterem la nostra petició de la més àmplia generositat en aquest moment per a l’acollida dels que demanen refugi de manera urgent”, assegura l’arquebisbat, que demana també la comprensió i col·laboració de tots els ciutadans davant de la situació actual.

stats