Internacional 10/07/2015

El papa Francesc fa servir un Burger King com a sagristia

La cadena d'hamburgueses va cedir un dels seus restaurants a Santa Cruz (Bolívia) per tal que el pontífex es preparés per fer missa

Ara
2 min
El papa, sortint del Burger King de Santa Cruz abans d'oficiar missa / FOTO: @pablo_ordaz

BarcelonaEl papa Francesc va celebrar dijous una missa multitudinària a Santa Cruz, en l'acte més massiu de la seva estada a Bolívia, part d'una extensa gira per Amèrica. El pontífex va oficiar la missa a la plaça del Crist Redemptor de la ciutat, en una enorme esplanada que no té, però, cap església a prop. Això va comportar un problema de logística: on s'havien de canviar de roba el Papa i els 60 bisbes que van oficiar amb ell la cerimònia? La solució al problema ha estat del tot inusual: un Burger King.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Església boliviana es va posar en contacte amb els responsables del restaurant per demanar-los si el podien fer servir com a sagristia. Això volia dir dues coses. La primera, tancar el restaurant al públic i renunciar d'aquesta forma a un molt suculent negoci, justament el dia en què a la zona es congregaven centenars de milers de persones. La segona, no semblava decorós que el pontífex es vestís per a la missa en un espai ple de fotografies gegants de Whoppers amb formatge i promocions de menús.

Els responsables de l'establiment van respondre afirmativament, però, de forma que per un dia el local va deixar de cuinar hamburgueses a la graella i es va convertir en sagristia improvisada. Els cartells i anuncis, així com els vidres del carrer, coberts per cortines i teles blanques. Tot plegat, una important campanya publicitària per al Burger King (el que no va tapar va ser el logo de la façana), que ha vist com el seu responsable era entrevistat per mitjans d'arreu del continent i ha estat el protagonista del dia a les xarxes. Complagut, ha assegurat que ja han encarregat una placa commemorativa, que es penjarà al local, per recordar el dia que els Whoppers van deixar espai a les casulles.

stats