Anne Hidalgo conserva pels socialistes l'alcaldia de París

 La francoespanyola es convertirà en la primera alcaldessa de la capital

La candidata socialista a l'alcaldia de París, la francoespanyola Anne Hidalgo, ha aconseguit una clara victòria davant l'aspirant conservadora Nathalie Kosciusko – Morizet. Amb el 54,5 per cent dels vots Hidalgo -nascuda el 1954 a la localitat gaditana de San Fernando- es convertirà en la primera alcaldessa de la història de París. "Gràcies, París", ha escrit Hidalgo a la xarxa social Twitter per confirmar la seva victòria municipal. Hores després, feia el seu primer discurs públic des del balcó de l'ajuntament de la capital.

La socialista, fins ara tinent d'alcalde de París, pren el relleu de Bertrand Delanoë, que el 2001 es va convertir en el primer polític d'esquerres a governar la capital francesa en 130 anys i que va decidir no presentar-se a un nou mandat. Hidalgo, favorita en tots els sondejos, va ser superada en la primera volta de la setmana passada per Kosciusko-Morizet, exministra de Nicolas Sarkozy, que va aconseguir el 35,64% dels sufragis , enfront del 34,4% de la socialista.

Però Hidalgo ha aconseguit invertir la tendència a la segona i definitiva ronda, en què ha rebut el suport dels ecologistes per alçar-se amb una victòria crucial per al seu partit, que va viure una funesta jornada electoral. Part de la victòria d'Hidalgo s'ha consolidat al districte XIV de la capital, on el seu rival es presentava com a cap de llista i ha estat superada pels socialistes.

Més continguts de