Escòcia
Internacional 28/11/2013

El parlament escocès es riu de Rajoy

Davant preguntes de l'oposició sobre les amenaces de Rajoy de vetar l'accés d'Escòcia a la UE, el primer ministre ha llegit una declaració on el cap del govern espanyol confon el càrrec d'Alex Salmond

Agències
1 min

EdimburgEl primer ministre escocès, Alex Salmond, ha respost aquest dijous a les amenaces de veto en l'accés a la Unió Europea que el president espanyol, Mariano Rajoy, va fer dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una intervenció al Parlament escocès, la diputada laborista Johann Lamont ha preguntat l'opinió del cap de l'executiu sobre les paraules de Rajoy. Salmond ha llegit la transcripció exacta de les paraules del president espanyol, que no tenia gaire clar quin és el càrrec de Salmond.

L'independentista ha citat Rajoy, que va dir: "Encara no sé què diu el llibre blanc presentat pel president escocès". Entre els riures del plenari, el primer ministre escocès ha reconegut que "un ascens sempre és benvingut".

Tot seguit, i ja sense bromes, Salmond ha citat una carta de la Comissió Europea on es diu que "seria legalment possible renegociar la situació del Regne Unit i d'Escòcia dins de la Unió Europea".

stats