Internacional 28/04/2017

Acampada davant del Parlament de Macedònia després de l'ocupació violenta de dijous

Un grup nombrós de manifestants va entrar a la cambra, ara ja desallotjada, després que un representant albanès resultés elegit president de la institució

Efe
1 min
Acampada davant del Parlament de Macedònia després de l'ocupació violenta d'ahir

VIENAAlmenys un centenar de persones, 8 de les quals diputats, van resultar ferides aquest dijous al Parlament de Macedònia després que un grup d'uns 200 manifestants, segons informa Reuters, entressin a la cambra per protestar violentament contra l'elecció d'un representant albanès com a president parlamentari. L'ocupació va acabar a la nit amb la intervenció de les forces de l'ordre, que van utilitzar gasos lacrimògens per desallotjar l'edifici i permetre la sortida dels diputats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest matí de divendres alguns manifestants han acampat davant del Parlament, a Skopje, per seguir amb les protestes, i han anunciat que no marxaran "fins que no s'aclareixi la situació política". La majoria donen suport a l'ex primer ministre Nikola Gruevski, del Partit Democràtic per la Unitat Nacional Macedònia (VMRO), i demanen convocatòria d'eleccions. Gruevski va guanyar les eleccions de desembre, però no va aconseguir formar una coalició de govern sòlida.

El president del país, Gjorge Ivanov, ha convocat avui tots els líders dels partits representats al Parlament a una reunió conjunta.

L'ocupació de dijous al vespre ha consternat la Unió Europea, que tem un rebrot de les tensions ètniques i les violències del 2001. Federica Mogherini condemnava els atacs violents de l'oposició.

Aquest matí de divendres el president de l'OSCE i ministre d'Exteriors austríac, Sebastian Kurz, qualificava l'ocupació "d'acte d'intimidació".

stats