Internacional 12/03/2014

26 anys al corredor de la mort per error

Un tribunal de Louisiana (EUA) absol un home després de constatar que no va cometre l'assassinat pel qual se l'havia condemnat a mort el 1988

Efe
1 min

WashingtonUn tribunal de Louisiana, als Estats Units, ha absolt aquest dimarts un home que s'ha passat 30 anys empresonat, 26 dels quals al corredor de la mort, després de rebre més proves que demostren la seva innocència en l'assassinat pel qual va ser condemnat el 1984.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Glenn Ford, de 64 anys i d'origen afroamericà, era al corredor de la mort des del 1988, quan se'l va acusar d'haver assassinat Isadore Rozeman, un joier de 56 anys per al qual havia fet treballs de jardineria ocasionals. Ford va defensar la seva innocència des del primer moment.

En la sortida de la presó, aquest dimarts, Ford ha reconegut que sent cert "ressentiment" per haver passat bona part de la seva vida tancat a la presó per un delicte que, com ha quedat provat, no va cometre.

Les informacions que han canviat el curs de la història de Ford demostren que l'afroamericà no va estar present en el moment de la mort del joier, i tampoc va estar involucrat en el seu assassinat.

El cas de Ford ha donat arguments als que s'oposen a les sentències de mort als Estats Units, i l'ONG Amnistia Internacional ha subratllat, a més, una possible discriminació pel fet que Ford sigui afroamericà.

stats