Internacional 07/11/2014

Pequín neteja els seus cels per a Putin i Obama

La Xina restringeix el trànsit i l'activitat industrial per reduir la contaminació durant una cimera internacional

Efe
1 min

PequínVacances perquè la població no agafi el cotxe, ciutats senceres sense calefacció i fins i tot una ordre de prohibició per al repartiment de la llet fresca en camionetes. Aquestes són algunes de les mesures que Pequín i la seva gran regió metropolitana han dictat amb un únic objectiu: que els líders de la cimera Àsia-Pacífic no coneguin l'espessa capa de boira que cobreix la capital xinesa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Pequín acull els dies 10 i 11 novembre per primer cop la cimera anual del Fòrum de Cooperació Àsia-Pacífic, amb la presència, entre d'altres, els presidents dels Estats Units, Barack Obama, i Rússia, Vladímir Putin. Es tracta, doncs, del major esdeveniment que organitza la Xina des dels Jocs Olímpics del 2008.

Des de llavors, Pequín no havia aprovat unes mesures tan dràstiques per evitar una imatge negativa de la pol·lució. Moltes fàbriques de la regió tanquen aquests dies o limiten la seva producció per ordre governamental, sobretot siderúrgiques o cimenteres.

Es calcula que aquestes mesures suposaran que el PIB dels mesos d'octubre i novembre caigui mig punt, segons les previsions dels economistes.

Fins el dia 15 de novembre també queda prohibit cremar la roba de familiars morts, una pràctica molt habitual en els rituals funeraris del país-

A més, també s'ha limitat a Pequín i a d'altres ciutats de la densa regió la circulació de vehicles privats, aplicant el mateix sistema que per als Jocs. Els dies parells no circularan els que tinguin matrícula imparell, i viceversa.

stats