Internacional 06/05/2013

Pequín es burla de la forma fàl·lica del nou edifici del 'Diari del Poble'

La quantitat de bromes que ha desencadenat la construcció de l'immoble ha provocat que el govern xinès prohibeixi buscar 'diari del poble' i 'edifici' als cercadors d'internet del país

Efe
1 min
L'edifici que ha desfermat quantioses burles / EFE

PequínEl 'Diari del Poble', principal mitjà de comunicació del Partit Comunista xinès, està construint una nova seu a Pequín. Consisteix en un gratacel de forma fàl·lica que ha estat objecte de multitud de bromes entre els veïns de la capital durant els últims dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"D'acord, hi ha molts edificis fàl·lics, però és que això és un penis gegant!", es burlaven alguns internautes xinesos a les xarxes socials, on les imatges de l'edifici s'han convertit en les més comentades dels últims dies.

ARran de la quantitat de bromes que ha desencadenat la construcció de l'immoble, el govern xinès no ha dubtat a prohibir, ràpidament, buscar 'diari del poble' i 'edifici' als cercadors d'internet.

L'edifici, que arribarà als 150 metres d'altura i conté una trentena de pisos, va més enllà d'altres construccions que han despertat comparacions similars, com el cas de la Torre Agbar de Barcelona o la Swiss Re de Londres. En el cas de l'edifici xinès, el fet que els últims pisos sobresurtin més que els de la part inferior fa que la semblança amb un penis resulti definitiva.

La similitud, però, només es pot apreciar des d'un lateral de l'edifici: quan un se situa al peu de l'entrada occidental. A més, és possible que quan es retirin les bastides de la part superior, perdi part d'aquest aspecte que ha desencadenat tantes burles. Segons l'arquitecte, Zhou Qi, la seva intenció era la que l'edifici adaptés el caràcter xinès "ren", que significa "poble".

stats