Una persona arrestada a França després d'atacar un soldat

La ministra de les forces armades franceses ha informat de l'atac en una entrevista radiofònica

Un home ha atacat aquest divendres al matí un soldat que patrullava a l'estació de metro de Châtelet, a París. El militar, que es trobava desplegat per l'operació militar Sentinelle contra el terrorisme, no ha resultat ferit. N'ha informat la ministra de les forces armades francesa, Florence Parly, en una entrevista a l'emissora de ràdio Europa 1.

L'atacant, armat amb un ganivet, ha agredit la patrulla cap a les 6.30 h, segons ha confirmat la prefectura de policia. Els primers elements de la investigació apunten que l'agressor ha estat ràpidament detingut pels militars. Fins al moment no s'ha confirmat que es tracti d'un nou atac terrorista.

Florence Parly ha assegurat a Europe 1 que "l'home ha estat controlat, i aquesta és una prova de la professionalitat i eficiència dels soldats del Sentinelle en aquesta missió de protecció". "No sabem res més sobre les intencions de l'agressor, que ha estat detingut. Però aquest nou atac legitima completament el que volem fer, és a dir, que aquest dispositiu sigui encara més impredictible, encara més indetectable pels possibles agressors", ha indicat la ministra.

Es tracta del setè atemptat contra les forces armades franceses que participen a l'operació Sentinelle, que es va crear com a part del pla de Vigipirate després dels atacs del gener del 2015. L'últim atac, que es va produir el 9 d'agost a Levallois-Perret (Hauts-de-Seine), va deixar sis ferits entre un grup de soldats.