Quinze desapareguts en un naufragi a Indonèsia

Han estat rescatades 15 persones, dues de les quals són ciutadans espanyols

Les autoritats d'Indonèsia donen per desaparegudes 15 persones en el naufragi d el  vaixell en què viatjaven, en una zona de petites illes a l'est del país.

El vaixell va salpar de l'illa de Lombok amb 25 persones a bord, 20 turistes estrangers i cinc tripulants locals, la nit de dijous i es va enfonsar dissabte a la nit ( hora local). Les tasques de recerca, però, es van retardar perquè, segons ha admès un dels responsables del salvament, l'alerta no es va produir fins 12 hores després de l'incident.

Els pescadors locals van rescatar cinc persones abans que l'equip de rescat arribés al lloc dels fets. Entre els rescatats hi ha turistes de Nova Zelanda, el Regne Unit i Espanya , segons ha informat Reuters. El consolat espanyol ha informat que dos dels rescatats són ciutadans espanyols. Es tracta de Rafael Martínez, un periodista de l'agència Efe, i la seva parella. Altres dos turistes espanyols estarien desapareguts.

Tajudin Sam , que dirigeix l'empresa de turisme que opera el vaixell , ha apuntat com a possible causa del naufragi una tempesta que va sorprendre l'embarcació quan viatjava entre Lombok i  Komodo, dues populars destinacions turístiques .

Centenars de persones moren cada any a l'arxipèlag indonesi en naufragis causats per temporals , infraestructures precàries i l'incompliment de les mesures de seguretat , com la sobrecàrrega de passatgers i mercaderies