Internacional 27/12/2015

La policia de Chicago mata un estudiant i una dona negres, la segona "per accident"

La ciutat ha registrat nombroses protestes en els últims dies contra l'abús de poder de la policia amb la població afroamericana

Ara
2 min
Manifestació a Chicago el 24 de desembre de 2015 contra la violència policial. / Reuters

BarcelonaLa policia de Chicago ha matat aquest diumenge a la matinada dues persones de color, la segona d'elles "de forma accidental", segons fonts oficials. Es tracta d'una dona de 55 anys, Bettie Jones, mare de cinc fills, que era veïna d'un jove de 19 anys al qual la policia també va donar mort, en aquest cas al·legant que es va comportar de manera agressiva.

Els agents de policia havien rebut una trucada de denúncia per violència domèstica. Un home assegurava que el seu fill, Quintonio LeGrier, de 19 anys i estudiant d'enginyeria, l'estava amenaçant. En arribar a l'habitatge, segons fonts oficials, es van trobar el noi colpejant la porta del pare amb un bat de beisbol.

Els agents asseguren que van haver d'enfrontar-se a "una persona combativa" i li van disparar, fet que li va causar la mort. En el tiroteig, a més, la veïna Bettie Jones va rebre un tret "de forma accidental i va morir tràgicament", segons la nota policial. "Estenem el nostre més profund condol a la família i amics", afegeix.

La cosina de la dona morta, Evelyn Glover Jennings, va reclamar una "investigació exhaustiva" sobre els fets. "Vull respostes", va afirmar als mitjans locals. Segons la família del jove mort, LeGrier tenia problemes mentals però no era agressiu.

Aquestes noves morts de persones negres a mans de la policia es produeixen després d'uns dies de nombroses manifestacions a la ciutat de ChicagomanifestacionsChicago contra l'abús de poder de la policia amb la població afroamericana.

Les protestes van esclatar en fer-se públic el vídeo de la mort d'un altre jove negre, de 17 anys, Lequan McDonald (ocorreguda feia un any), en què se'l veu caminant allunyant-se de la policia quan rep el primer dels 16 trets que li dispara un agent blanc.

En les protestes dels últims dies, els manifestants reclamaven la dimissió de l'alcalde, Rahm Emmanuel, el qual acusen d'haver encobert el policia blanc que va matar McDonald l'any 2014.

stats