Internacional 02/07/2015

La policia busca un home armat en un complex de la marina dels Estats Units

Centenars d'agents s'han desplaçat fins a aquestes instal·lacions militars a Washington, que han quedat acordonades a l'espera de confirmar la presència d'un pistoler al recinte

Efe
1 min
El Capitoli de Washington acull el Congrés i el Senat dels EUA. EFE

WashingtonLa policia busca un home armat al centre d'operacions de la marina dels Estats Units a Washington, on el 2013 un individu va matar 12 persones i en va ferir tres més. "El Centre de l'Armada està acordonat per la policia. De moment, no es pot confirmar cap incident. Seguirem informant", diu un missatge en el compte de Twitter de la marina nord-americana.

Centenars d'agents s'han desplaçat fins a aquestes instal·lacions militars i els seus voltants, a menys de dos quilòmetres del capitoli, cosa que ha complicat el trànsit en hora punta a la capital nord-americana. També s'ha tancat el pas als voltants de la Casa Blanca, la residència presidencial, una mesura habitual en aquestes situacions d'alerta. De moment no hi ha informació oficial sobre quin fet va desencadenar la recerca d'un home armat, perquè no s'ha confirmat que hi hagi hagut tirs o que algú hagi vist a un individu amb una arma.

Aquest incident es produeix enmig d'un increment de les mesures de seguretat a Washington que sempre precedeix a la celebració del Dia de la Independència, el 4 de juliol, augmentades aquest any per la por d'un atemptat dut a terme o inspirat pel grup jihadista Estat Islàmic (EI).

Aquest centre de la marina és un complex cerimonial i administratiu on treballen unes 3.000 persones i està situat a la vora del riu Anacostia, al sud-est de la ciutat de Washington, a menys de dos quilòmetres del capitoli dels Estats Units.

La matança del 2013 en aquest centre militar la va realitzar Aaron Alexis, un antic soldat contractat pel departament de Defensa que tenia problemes mentals que va atacar a trets els treballadors del complex abans de ser abatuts per la policia.

stats