Internacional 04/06/2017

L'Estat Islàmic reivindica l'atemptat terrorista de Londres

La policia ha detingut una dotzena de persones relacionades amb l'atac

Quim Aranda / Agències
2 min
La policia de Londres condueix una dona fins a un furgó policial després d'una batuda posterior a l'atemptat d'ahir a la capital britànica

LondresLa Policia Metropolitana de Londres ha detingut 12 persones aquest diumenge a la capital britànica en relació amb l'atac terrorista que ahir a la nit va deixar 7 víctimes mortals i 48 ferits, 21 dels quals estan crítics, segons informa l'agència Reuters. Aquest diumenge a la nit, l'Estat Islàmic ha reivindicat l'atemptat amb un missatge via Telegram, segons ha publicat la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia eleva a set els morts per l'atemptat al pont de Londres

Agents armats han fet escorcolls aquest matí al districte de Barking, a uns 14 quilòmetres a l'est del pont de Londres, on ahir a la nit tres homes van ser abatuts a trets després d'atropellar amb una furgoneta un grup de vianants i apunyalar, després, diverses persones.

Agents de la policia científica recullen proves a prop del Pont de Londres.

Scotland Yard, Mark Rowley

"al voltant de 50 bales"xifra "sense precedents", per contrarestar els tres terroristesarmilles amb explosius

Durant els escorcolls, els agents han fet detonacions i alguns dels detinguts han sigut traslladats amb ambulància, segons han explicat testimonis. La policia també revisa les imatges de les càmeres de seguretat instal·lades a la zona del pont de Londres i el mercat de Borough, a la riba sud del riu Tàmesi.

Els investigadors esperen reconstruir, amb aquestes imatges, els moviments dels suposats terroristes, tant abans de l'atac com durant l'incident, que va començar poc després de les 22.00 h, hora local.

Una àmplia zona al voltant del lloc dels fets continua acordonada, mentre experts forenses recullen proves per esclarir el que va passar.

La comissària en cap de Scotland Yard, Cressida Dick, ha explicat que la policia va trigar vuit minuts a abatre els terroristes des que va rebre les primeres trucades que demanaven ajuda, i ha recalcat que s'ha reforçat el nombre de patrulles a Londres per garantir la seguretat.

La responsable policial també ha afirmat que l'incident d'ahir es dona per tancat i no es creu que hagi fugit cap persona que hagués participat en l'atac.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha anunciat que té la intenció de potenciar l'estratègia antiterrorista del Regne Unit i s'ha mostrat favorable a endurir les penes i a revisar els "poders" de què disposa la policia per intentar evitar atemptats.

stats