XINA
Internacional 26/08/2019

La policia de Hong Kong defensa l’ús de foc real en les protestes

Diumenge, per primera vegada, es va utilitzar foc real en les mobilitzacions prodemocràtiques

Ara
2 min
Els policies intervenen a Hong Kong.

BarcelonaLa policia de Hong Kong va justificar dilluns l’ús de foc real per part d’un dels seus agents per reprimir els milers de manifestants que, des de mitjans de juny, es manifesten pels carrers de l’antiga colònia britànica per reclamar a la Xina un sistema democràtic. Diumenge, sis policies van treure les pistoles reglamentàries i un d’ells va disparar a l’aire, segons va confirmar en un comunicat el departament policial, que va assegurar que els funcionaris es van trobar acorralats per un grup de manifestants que els amenaçaven amb pals i canonades i van improvisar barricades a la via pública, segons informen les agències internacionals. Al témer per la seva vida i després d’haver realitzat prèviament advertències per dissoldre’ls, un dels policies va desenfundar l’arma perquè no els quedava “cap alternativa”, segons la nota oficial publicada, que subratlla la necessitat dels agents de protegir-se tant a ells com a la resta dels manifestants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

És la primera vegada que el cos utilitza foc real en les mobilitzacions prodemocràtiques que han fet de les seves protestes un pols contra l’executiu de Pequín. Les protestes del cap de setmana passat contrasten amb les de la setmana anterior, que van transcórrer de manera pacífica. En aquesta ocasió, els policies es van desplegar pel districte financer de Hong Kong i van fer ús de canons d’aigua i gasos lacrimògens per dispersar els milers de ciutadans, sobretot joves i universitaris. Segons el cos policial, almenys 15 agents van resultar ferits, mentre que una trentena de persones van ser detingudes per “reunió il·legal, possessió d’armes ofensives i atac a agents de policia”. Entre els arrestats hi ha un nen de 12 anys.

Diumenge, una insòlita marxa de familiars de policies va demanar al govern local que no utilitzi els agents com a “caps de turc” per reprimir les protestes.

stats