Internacional 12/11/2019

La policia de Hong Kong ruixa amb gas pebre una dona embarassada

Un vídeo aparegut a les xarxes socials mostra la violenta reacció dels agents contra la dona

Ara
2 min
Policies antidisturbis disparen gas pebre contra una barricada de manifestants a Hong Kong, aquest dimarts.

BarcelonaUn vídeo penjat a Twitter per Joshua Wong, un activista de Hong Kong i líder de la Revolució dels Paraigües, mostra com els agents antidisturbis ruixen amb gas pebre una dona embarassada que se'ls havia encarat.

"És una dona embarassada a qui li tiren gas pebre i la redueixen a terra! Indignant!", ha tuitat el jove activista.

En el que sembla un espai d'espera d'una estació, la dona s'acosta a un policia i li diu alguna cosa, i ell respon amb una descàrrega de gas que li impacta a la cara des de molt poca distància. La dona, un cop sembla refer-se, torna a increpar l'agent, i llavors apareix un segon policia i també li tira gas. Finalment són cinc antidisturbis els que la redueixen a terra amb contundència.

Les imatges apareixen l'endemà de la violenta jornada de vaga de dilluns, que va acabar amb 128 ferits i 287 detinguts, la majoria estudiants, i en què un policia va disparar contra un jove a boca de canó. Els enfrontaments entre policia i manifestants han continuat aquest dimarts, i s'han concentrat especialment al districte financer de Hong Kong, i a la Universitat Xinesa de l'antiga colònia anglesa, on s'ha viscut una veritable batalla campal. Els policies han disparat gasos lacrimògens en abundància i els manifestants han incendiat diverses barricades improvisades.

S'han produït suspensions de classes a les escoles i talls en el transport públic, cosa que ha dut el superintendent de la policia, Kong Wing-cheung, a dir que la societat hongkonguesa està "a punt de col·lapsar-se". La cap del govern hongkonguès, Carrie Lam, ha acusat els manifestants "d'egoistes" i ha felicitat aquells ciutadans que no participen en les protestes, i en el que ella qualifica "d'actes vandàlics". Lam ha rebut el suport del representant de la cancelleria xinesa, Geng Shuang, que l'ha ratificat i ha demanat que s'aturin les protestes.

stats