Internacional 28/01/2018

La policia russa deté l'opositor Navalni i 90 dels seus seguidors

Aquest diumenge hi hagut protestes a diverses ciutats per boicotejar les presidencials del març

Agències
2 min
Els manifestants protesten a Moscou davant l'atenta mirada de la policia.

MoscouLa policia russa ha detingut aquest diumenge al centre de Moscou l'opositor Aleksei Navalni. L'arrest ha tingut lloc al carrer Tverskaia, on l'opositor havia acudit per participar en una manifestació de boicot a les eleccions presidencials previstes per al 18 de març. Aquest diumenge s'havien convocat protestes en aquest sentit a diverses ciutats del país.

"M'han detingut però no té importància. Aneu a Tverskaia. No hi aneu per mi, sinó pel vostre futur", ha dit Navalni en el moment de ser detingut, fent referència al lloc on s'havia convocat la protesta.

Aquest diumenge al matí la policia ha irromput també a la seu del Fons de Lluita contra la Corrupció, que dirigeix Navalni, i des d'on s'estaven retransmetent en directe via internet les protestes convocades. Els agents han entrat a la força a la seu per evitar que la retransmissió continués. Per fer-ho, han utilitzat com a excusa un suposat avís de bomba a l'edifici.

L'entrada dels policies s'ha pogut veure en directe per internet a través del canal de YouTube Navalni Live. Els agents fins i tot portaven serres i han detingut almenys sis col·laboradors de l'opositor rus i els han traslladat a la comissaria.

Malgrat això, les protestes s'han multiplicat durant tot el dia a diverses ciutats de Rússia amb el lema "Vaga de votants". Per exemple, a les localitats de Iakutsk, Jabàrovsk, Irkutsk i Kémerovo. Navalni ha convocat les manifestacions després que totes les instàncies judicials de Rússia hagin prohibit que participi en les eleccions basant-se en els seus antecedents penals. Navalni, però, insisteix que el cas obert contra ell és pura persecució política.

El govern havia prohibit les protestes d'aquest diumenge, i almenys hi ha hagut 90 detinguts en diverses ciutats russes. La majoria d'arrestos han tingut lloc a les localitats de Jabárovsk, Kémerovo, Tomsk i Ufà, segons ha informat el mitjà local 'OVD-Info'.

stats