Internacional 02/02/2020

La policia de Londres mata a trets un terrorista que ha apunyalat dues persones amb un matxet

L'atacant, que acabava de sortir de la presó, estava sota vigilància activa en una investigació per terrorisme

Quim Aranda
2 min
Forenses de la policia treballant a Streatham High Road, al sud de Londres, on un home ha estat abatut a trets per la policia després de ferir diverses persones amb un matxet

LondresAgents de Scotland Yard han matat a trets aquest diumenge al migdia un home en un carrer comercial molt concorregut del sud de Londres després que hagués ferit amb un ganivet una dona i un home, que es debat entre la vida i la mort. Una tercera víctima, també dona, ha patit ferides lleus causades per un vidre que s'ha trencat per un tret de la policia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia va indicar que l’atacant era un terrorista islamista i, segons va informar la BBC, havia sortit la setmana passada de la presó en haver complert la meitat d'una condemna de tres anys. L’incident s'ha produït a Streatham High Road, una zona plena de cafès, restaurants i botigues, situada a uns sis quilòmetres al sud de Trafalgar Square, que ha quedat acordonada.

Segons els testimonis, l'atacant portava un matxet i tres llaunes platejades lligades al coll per fer creure a la policia que estava equipat amb un explosiu de fabricació casolana, seguint el mateix patró dels atacs amb ganivet del pont de Londres del 2017 i també de l'atac que va tenir lloc en aquest mateix pont el 29 de novembre del 2019. Agents de paisà li han disparat tres trets.

Diversos agents de paisà han intervingut en l’episodi, segons es veu en els vídeos i les fotografies que diversos vianants han penjat a les xarxes socials. A més d’acordonar la zona i confinar la gent als establiments que estaven oberts, la policia també ha evacuat els veïns d’alguns alguns edificis pròxims.

Sadiq Khan, alcalde de Londres, ha reaccionat poc després de l'incident i ha agraït la "ràpida i valenta" resposta de la policia i dels serveis d'emergència. "Els terroristes volen dividir-nos i destruir la nostra manera de viure, però aquí a Londres no permetrem que ho aconsegueixin".

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha reaccionat amb un tuit per donar suport als ferits i els afectats.

Després de l’atac del 29 de novembre, aquest és el segon atemptat que pateix el Regne Unit des que el nivell d’alerta terrorista es va reduir el novembre de l’any passat de sever (el grau que es mantenia des del 2014) a substancial. La policia assegura que té al radar uns tres mil sospitosos.

Projecte de llei

El govern Johnson havia anunciat l’enduriment de la política antiterrorista després que se sabés que l’autor de l’atemptat del pont de Londres era un condemnat per terrorisme. L'home també havia sortit de la presó després de complir la meitat de la condemna i havia participat en un programa de rehabilitació que coordinava una de les víctimes mortals. En el projecte de llei que el Parlament britànic té sobre la taula es preveu el compliment íntegre de les penes, que s’elevarien com a mínim als 14 anys.

stats