Una policia nord-americana mata a trets un home negre desarmat que se li havia avariat el cotxe

El departament de Justícia dels Estats Units ha anunciat l'obertura d'una investigació de "drets civils" independent a la dirigida per la policia de Tulsa, Oklahoma, on han tingut lloc els fets

Una agent de la policia de Tulsa, a Oklahoma, va matar divendres passat a trets un home negre desarmat que estava aturat al mig d'una carretera després que se li avariés el cotxe, en el que apunta a un nou cas de presumpta violència policial contra els afroamericans als Estats Units.

Les autoritats han fet públic aquest dilluns el vídeo del succés, després que el cap de la policia de Tulsa, Chuck Jordan, l'hagi qualificat de "molt preocupant" en una roda de premsa.

Segons ha explicat el cap de la policia, a l'home mort, identificat com Terence Crutcher, de 40 anys, se li havia avariat la camioneta en una zona boscosa de la ciutat a la qual van arribar diverses patrulles d'agents.

A les imatges del vídeo s'aprecia com Crutcher, mans enlaire, camina cap a la camioneta seguit per l'agent Betty Shelby, que l'apunta amb una pistola. De sobte apareixen dos policies més, que també encanonen l'afroamericà.

Pocs segons després, la víctima hauria abaixat els braços per agafar alguna cosa de l'interior del vehicle a través de la finestreta del conductor, moment en el qual hauria rebut almenys un tret per part de l'agent Shelby. En el vídeo es veu el moment en què la víctima es desploma sobre el paviment de la carretera. Poca estona després va morir a l'hospital.

"Farem el correcte, no encobrirem res", va assegurar ahir el comandant policial. En un primer moment, un portaveu policial havia afirmat que Crutcher es va negar a obeir les ordres dels agents, entre les quals, la de mantenir els braços enlaire.

Tant Shelby com un altre agent identificat com Tyler Turnbough han estat suspesos de feina, però no de sou –el procediment habitual en aquests casos– fins que conclogui la investigació.

El departament de Justícia dels Estats Units ha anunciat l' obertura d'una investigació de "drets civils" independent a la dirigida per la policia de Tulsa.

L'advocat de la família, Damario Solomon-Simmons, ha qualificat el vídeo d'"inquietant" i ha acusat la policia d'haver deixat morir Crutcher dessagnat a terra, ja que els agents no el van atendre fins que no havia passat una estona des que li van disparar el tret. 

Organitzacions pro drets civils han reclamat la detenció immediata de Shelby i que se li imputin càrrecs criminals per assassinat.

Més continguts de