Internacional 25/01/2015

El president del Bundesbank espera que el nou govern grec "no posi en dubte el que ja s'ha aconseguit"

Jens Weidmann assegura que a l'executiu també li convé fer les reformes necessàries per resoldre els problemes estructurals

Reuters
1 min
Jens Weidmann, president del Bundesbank

BerlínEl president del banc central d'Alemanya –el Deutsche Bundesbank–, Jens Weidmann, ha assegurat aquest diumenge que Grècia continuarà necessitant ajuda i que només la rebrà si compleix els seus compromisos, i ha afegit que espera que el nou govern grec no faci promeses que el país no es pot permetre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Crec que al govern grec també li convé fer el que és necessari per superar els problemes estructurals que hi ha allà", ha dit Weidmann en una entrevista a la televisió pública alemanya ARD. "Espero que el nou govern no posi en dubte el que ja s'ha aconseguit i el que s'espera que s'aconsegueixi", ha afegit.

Syriza, la formació de l'esquerra alternativa que promet renegociar amb la 'troica' per alleugerir el pes del deute i posar fi a l'austeritat, ha guanyat les eleccions a Grècia segons un sondeig a peu d'urna fet públic per la cadena de televisió Nerit, amb un percentatge entre el 35,5% i el 39,5% de vot.

stats