UE
Internacional 24/01/2012

El president de l'eurocambra adverteix Hongria: "La UE no és idiota"

Martin Schulz, el president del Parlament Europeu, ha dit al primer ministre hongarès, Viktor Orbán, que no hauria de pensar que els líders europeus són "idiotes"

Ara
1 min
El proper president de l'Eurocambra, Martin Schulz / AFP

BarcelonaEl president del Parlament Europeu acabat d'elegir, Martin Schulz, s'ha reunit avui amb el primer ministre hongarès, Viktor Orbán. Schulz ha advertit el cap del govern d'Hongria que no prengués els responsables de la Unió Europea per "idiotes" pel seu doble discurs a Brussel·les i Budapest.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Orbán és "eficaç usant la retòrica europea a Brussel·les, i després censurant-la quan és al seu país", ha denunciat Schulz.

Viktor Orbán també s'ha trobat amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. El cap de l'executiu europeu ha declarat que Orbán s'havia compromès a abordar les inquietuds legals de la Comissió.

El govern hongarès afronta tres procediments per infracció del dret comunitari per la nova reforma constitucional, que molts han acusat de fer un gir cap a l'autoritarisme. El nou text fa perillar la independència del banc central hongarès, del sistema judicial i de l'autoritat de protecció de dades.

stats