Egipte
Internacional 08/10/2012

El president egipci indulta els presoners polítics de la revolució

Mohamed Mursi concedeix l'alliberament coincidint amb els seus primers cent dies al càrrec. L’indult contempla l’alliberament dels implicats “en delictes l’objectiu dels quals era donar suport a la revolució i aconseguir els seus objectius”, excepte en els casos d’homicidi intencionat

Agències
1 min

El CaireEl president d’Egipte, Mohamed Mursi, va concedir ahir l’indult a tots els presos per motius polítics durant la revolució de 2011 i el posterior període de transició. La decisió va coincidir amb els seus primers cent dies al poder. L’indult contempla l’alliberament dels implicats “en delictes l’objectiu dels quals era donar suport a la revolució i aconseguir els seus objectius”, excepte en els casos d’homicidi intencionat. La decisió presidencial afecta als condemnats o acusats que enfrontin processos per aquest tipus de delictes comesos entre el 25 de gener de 2011, data d’inici de la revolta que va derrocar el president Hosni Mubàrak divuit dies després, i el 30 de juny, quan Mursi va accedir al càrrec. Està previst que la Fiscalia publiqui els noms dels indultats en el termini d’un mes.

Mursi va tenir el gest cap a grups revolucionaris que en els darrers mesos han exigit l’alliberament dels presoners polítics. Segons dades oficials, en els set primers mesos després de la revolució gairebé 12.000 civils van ser processats per tribunals militars, sis vegades més que els 2.000 que van passar per les sales en els darrers vint anys. La Junta Militar que va governar a Egipte de manera provisional fins l’arribada de Mursi ja va concedir el 2 de novembre l’indult a 334 persones condemnades en judicis militars. En el primer aniversari de la revolució la cúpula va indultar 1.959 activistes.

stats