Internacional 21/09/2012

Les protestes anti-Occident encenen el Pakistan

Les manifestacions violentes se salden amb 19 morts i dos cinemes cremats. Tot i això, les mesures preventives de governs locals, Washington i París aconsegueixen frenar l'onada d'ira a la resta del món musulmà

Agències
1 min
Disturbis a Karachi. AFP

IslamabadMilers de persones han inundat aquest divendres els carrers de la majoria de ciutat del Pakistan, on les protestes anti-Occident per la difusió del vídeo que es burla de Mahoma han estat violentes. Almenys 19 persones han mort arreu del país, segons la principal televisió pakistanesos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta del dia amb més víctimes mortals d'ençà que van esclatar les protestes fa dues setmanes als països musulmans arran del polèmica pel·lícula 'Innocència dels musulmans'. Tot i que el departament d'Estat dels EUA s'ha gastat 70.000 dòlars en espots de llengua urdu que desvinculen Washington amb el vídeo, les protestes s'han estès igualment com la pólvora.

On el divendres ha estat més tranquil és al Magrib i al Pròxim Orient. Justament és aquest dies quan hi ha més mobilitzacions, ja que és festiu al món àrab i les protestes solen celebrar-se després de la pregària del migdia. Les mesures preventives que han pres tant governs locals com també Washington i París han aconseguit frenar l'onada d'ira violenta que ha sacsejat el món islàmic els últims dies.

França continua prohibint les manifestacions

Aquest divendres s'hi sumava una altra reivindicació per als islamistes: la publicació d'unes caricatures del profeta al setmanari satíric francès 'Charlie Hebdo'. Però les seus diplomàtiques i institucions gales als països islàmics no han sofert danys, tot i estar tancades al públic en 20 països.

Al seu torn, el govern francès a recordat que prohibia tota mobilització al país, mentre que Alemanya ha ajornat una campanya per combatre l'islamisme radical al país per no alimentar més reivindicacions.

stats