Pròxim Orient

Israel bombardeja la franja de Gaza, després d'interceptar diversos coets palestins

Vaga general a Cisjordània per la batuda israeliana que va deixar 11 morts a Nablús

ARA
2 min
Fum s'enlaira des de la franja de Gaza després d'un bomberdeig israelià que responia un llançament de coets, després de la batuda israeliana a Nablús amb 11 morts.

BarcelonaIsrael ha bombardejat aquest dijous la franja de Gaza després que els combatents palestins d'aquesta regió hagin llançat sis coets en resposta a la batuda militar israeliana a Nablús, Cisjordània, el dia anterior. L'operació militar va acabar amb 11 palestins morts, entre ells un adolescent de 16 anys, i 104 ferits, quan 60 vehicles de l'exèrcit israelià van entrar disparant en un mercat ple de gent.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Hores després de la mortífera operació militar, des de Gaza es van disparar sis coets que van fer sonar les alarmes antiaèries de les localitats israelianes d'Ashkelon, Sderot i la zona que envolta la Franja. "Cinc dels coets van ser interceptats pel sistema de defensa aèria i un coet va caure en una zona despoblada", va dir un portaveu de l'exèrcit israelià.

L'exèrcit israelià ha bombardejat Gaza. "Fa uns instants, avions de combat han atacat un centre de fabricació d'armes pertanyent a l'organització terrorista Hamàs, situat al centre de la franja de Gaza", i "un complex militar al nord de la Franja" d'aquesta mateixa organització, informava un portaveu de l'exèrcit israelià en un comunicat. El complex militar mencionat, però, és al costat d'una mesquita, un centre mèdic, una escola, un hotel i una comissaria de policia, un fet que ha destacat el mateix exèrcit per acusar de nou Hamàs de buscar "deliberadament" instal·lar les seves operacions "al cor de zones civils". Segons les autoritats israelianes, els bombardejos "han danyat significativament les capacitats" de Hamàs.

Vaga general a Cisjordània

Una altra resposta palestina a la batuda militar israeliana a Nablús ha estat una vaga generalitzada a Cisjordània aquest dijous. Els carrers de Ramal·lah i Nablús s'han despertat pràcticament buits i arreu de la regió estaven tancats institucions, comerços, centres educatius, bancs i establiments de tota mena. La vaga ha "paralitzat tots els àmbits de la vida" a Cisjordània per "condemnar la massacre comesa per les forces d'ocupació israelianes" d'ahir a Nablús, segons l'agència oficial de notícies palestina Wafa. Segons va concretar, l'aturada general "va paralitzar tots els àmbits de la vida", ja que "es van tancar escoles, universitats, bancs i botigues", i també el transport públic, davant el dol pels morts d'ahir a la ciutat del nord de Cisjordània. En un assentament jueu de la Cisjordània ocupada, a més, una dona va resultar ferida per trets israelians després que intentés apunyalar un guàrdia.

stats