Internacional 11/10/2016

Putin suspèn la visita a França per les diferències sobre Síria

El president rus havia de visitar París per inaugurar la nova catedral ortodoxa. L'Elisi li va oferir una jornada de treball sobre el conflicte

Reuters
1 min
El president rus, Vladímir Putin, dilluns a Istanbul.

ParísL'Elisi ha anunciat que el president rus, Vladímir Putin, ha suspès la visita que tenia programada a París el 19 d'octubre. El govern francès li va oferir d'aprofitar l'ocasió per parlar sobre Síria, cosa que Putin ha rebutjat. "Hi ha hagut contactes entre el Kremlin i l'Elisi per oferir-li a Putin una visita de treball sobre Síria, excloent que el president Hollande participés en qualsevol altre esdeveniment. I com a resposta, Rússia s'ha limitat a dir que vol posposar la visita", ha dit París en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El president rus havia de visitar la capital francesa per inaugurar la nova catedral de l'església Ortodoxa russa i visitar una exposició d'art rus.

Les relacions entre França i Rússia s'han tensat per la política de terra cremada de Putin a Síria, que aprofitant la paràlisi de la campanya nord-americana als Estats Units ha intensificat els bombardejos en suport al règim de Baixar al-Assad, sobretot als voltants d'Alep, on Damasc va anunciar fa tres setmanes una "ofensiva final". Els atacs indiscriminats han afectat hospitals, escoles i instal·lacions de sanejament d'aigua.

stats