Internacional 02/08/2017

Un grup racista confon els seients buits d'un autobús amb dones amb burca

Un internauta noruec va publicar la fotografia al fòrum antimusulmà 'Patria primer' per comprovar fins on arribava la "xenofòbia cega" dels seus membres

Ara
1 min
Un grup racista confon els seients buits d'un bus amb dones amb burka

Barcelona"Què en penseu d'això?", va escriure Johan Slåttavik al grup de Facebook 'Patria primer', un fòrum 'online' noruec que comparteix continguts islamòfobs, acompanyat de la fotografia d'un autobús buit. No era una pregunta innòcua: si es fa una mirada ràpida a la imatge, els seients del vehicle es podrien confondre amb un grup de dones vestides amb burca. I les reaccions dels 13.000 integrants del grup no van tardar. "Això hauria de prohibir-se", "Podrien ser terroristes amb armes" o "Això és aterrador", van ser alguns dels comentaris dels internautes que van picar amb la 'broma' de Slåttavik.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El missatge d'aquest noruec i les respostes dels ultres s'han fet virals en els darrers dies i han aparegut en mitjans internacionals com el 'Washington Post'. Entrevistat per un mitjà local, Slåttavik ha indicat que amb la publicació buscava "assenyalar la gran diferència entre la crítica legítima a la immigració i la xenofòbia cega", mostrar "la diferència entre el que la gent diu en grups i quan estan sols" i, de passada, "una mica d'entreteniment". La burla ha donat lloc a algunes reaccions d'enuig, ha explicat Slåttavik, però assegura que no se les ha pres seriosament. "Jo diria que també ha estat educatiu", ha indicat.

stats