Pandèmia
Internacional 10/01/2022

Rècord d’hospitalitzacions per covid-19 als Estats Units

Malgrat que la variant òmicron és la majoritària, els sistemes de salut de diversos estats comencen a patir

ARA
2 min
Unitat de cures intensives d'un hospital a Ohio, els Estats Units.

BarcelonaLes hospitalitzacions per covid-19 han assolit aquest dilluns un rècord màxim als Estats Units, segons un recompte efectuat per Reuters. Malgrat que el 95% dels contagis al país s’atribueixen a la variant òmicron, que totes les informacions fins ara asseguren que és una variant més lleu, el cas és que els hospitals del país estan patint un increment d’ingressos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Al tancament d’aquesta edició, als Estats Units hi havia 132.646 persones hospitalitzades amb covid-19, que superen el pic màxim de 132.051 que s’havia assolit el gener de l’any passat. Les hospitalitzacions han augmentat de manera constant des de finals de desembre i s'han duplicat en les últimes tres setmanes. Ha estat just el temps en què la variant òmicron ha superat gradualment la delta com a soca dominant al país.

Alguns dels centres hospitalaris del país, de fet, han suspès els procediments electius mentre lluiten per gestionar l’augment de pacients enmig de l’escassetat de personal. En concret, segons Reuters, els estats nord-americans que ja han assolit nivells rècord d’hospitalitzacions per covid-19 són Delaware, Illinois, Maine, Maryland, Missouri, Ohio, Pennsilvània, Puerto Rico, les illes Verges dels Estats Units, Vermont, Virgínia, Washington D.C. i Wisconsin. Tot plegat està tensant els sistemes de salut de nou.

En els darrers 10 dies als EUA, la mitjana de casos nous setmanals s’ha duplicat, fins a arribar als 704.000.

Xifres absolutes

En total, als Estats Units s’hi han confirmat oficialment més de 60,1 milions de casos i han mort fins al moment 837.773 persones, segons el recompte de la Universitat Johns Hopkins. És, de llarg, el país amb més casos i morts al món, que aquesta mateixa setmana ha superat ja els 300 milions de casos de covid-19 a escala global. També en l'àmbit global s’han registrat més de 5,4 milions de morts a causa del covid-19 d'ençà que va arrencar la pandèmia, aviat farà dos anys.

Amb l’òmicron disparada arreu del món, els països aposten per mantenir encara les restriccions o fins i tot imposar-ne de noves, per tal de combatre aquesta nova escalada de casos.

stats