Internacional 20/03/2013

La policia francesa escorcolla la casa a París de la directora de l'FMI, Christine Lagarde

L'exministra de Finances francesa està sent investigada per presumpte "desviament de béns públics" en concedir una indemnització de 285 milions d'euros a l'empresari Bernard Tapie el 2008

Ara
1 min

BarcelonaLa policia francesa ha escorcollat aquest matí de dimecres la casa a París de la directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, segons informa la premsa francesa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El registre s'emmarca en el marc de les investigacions judicials del cas Tapie, iniciat el 2011 –quan ja es perfilava com a candidata a dirigir l'FMI–, i on Lagarde està acusada d'un presumpte delicte comès el 2008. Llavors ministra de Finances, la titular de l'FMI hauria intercedit per concedir una indemnització de 285 milions d'euros a l'empresari Bernard Tapie per la venda d'Adidas, una de les seves empreses embargades a mitjans de la dècada dels 1990.

Per aquest cas, Lagarde està acusada de delictes de "complicitat en falsificació" i "desviament de béns públic", penes per les quals podria pagar fins a 10 anys de presó i 150.000 euros de multa.

"Aquestes investigacions serviran per aclarir la veritat, contribuiran a l'exoneració de tota la responsabilitat penal del meu client", ha dit l'advocat de Lagarde, Marie Yves Repiquet.

stats