Internacional 05/08/2020

D'una sessió de fotos de casament a l'entrevista d'una periodista de la BBC: les explosions de Beirut des d'un altre punt de vista

Ara
2 min
Seqüència d'imatges del moment de l'explosió al port de Beirut

BarcelonaLes explosions produïdes aquest dimarts a Beirut es van poder sentir arreu de la capital libanesa i molts veïns van pensar que es tractava d'una bomba o d'un terratrèmol. En l'era de la immediatesa, les xarxes han recollit imatges apocalíptiques de situacions quotidianes interrompudes per les fortes deflagracions com, per exemple, una sessió de fotos d'una parella de nuvis o una entrevista d'una periodista de la BBC.

Deixar la feina per salvar una nena de l'esclat dels vidres

Una treballadora de la neteja té una reacció rapidíssima que ha estat molt celebrada a les xarxes. Davant l'explosió, la seva reacció immediata va ser agafar la nena que jugava al seu costat i sortir corrents.

De somriure per la càmera a sortir corrents vestida de núvia

Un altre dels vídeos que ha tingut més repercussió a la xarxa és el que protagonitza una noia que posava per la sessió de fotos del seu casament quan arriba l’onada expansiva de l’explosió. El càmera no para de gravar. Després de la detonació, la núvia desapareix de pla i, al fons del carrer, es veu el núvol de la destrucció.

Una periodista viu la deflagració mentre feia una entrevista per Skype

Una periodista de la BBC en àrab estava fent una entrevista telemàtica quan la va sorprendre l’explosió. Les imatges gravades per l'ordinador de Maryem Taomi mostren l'esclat de la deflagració i com l'entrevistat, que és al Marroc, queda atònit. Segons informa el mitjà de comunicació, la periodista es troba bé.

Les explosions fan saltar pels aires l'interior d'una botiga

La megaexplosió també va provocar afectacions en centenars d'edificis comercials de Beirut, que encara trigaran temps a refer-se. Aquest vídeo mostra l'impacte de la megaexplosió a l'interior d'una botiga libanesa. El propietari xerra tranquil·lament per telèfon instants abans de l'esclat.

stats