Internacional 27/05/2020

Repunt de casos a Corea del Sud coincidint amb la tornada a l'escola

Molts casos nous estan lligats a un brot que va sorgir a Seül en una zona de bars i clubs nocturns

Ara
1 min
Alumnes de primària en un menjador escolar a Seül.

BarcelonaLes autoritats de Corea del Sud han notificat aquest dimecres 40 nous casos de coronavirus, la majoria contagis que s'han produït dins del país. És la xifra més elevada dels últims 49 dies. El repunt coincideix amb la segona fase del retorn de l'alumnat a les escoles.

Des que es va detectar el primer cas, el 20 de gener, d'una dona que va arribar al país procedent de Wuhan, Corea del Sud ha declarat un total d'11.265 casos i 269 morts, una mortalitat molt més baixa que en altres països i que s'associa amb la capacitat de fer tests i seguir els contactes. En les últimes setmanes s'havia doblegat la corba fins als dos contagis diaris i el repunt ha disparat l'alarma sobre un possible rebrot.

Molts dels nous casos estan lligats a un brot que va sorgir a Seül al barri d'Itaewon, on un home infectat va visitar diversos bars i clubs nocturns.

La nova dada arriba mentre s'incorporen a l'escola alumnes de primària i secundària, després que els de batxillerat tornessin a les aules el 20 de maig. La reobertura del sistema educatiu és progressiva fins al 8 de juny però es pot endarrerir perquè algunes escoles que van començar a rebre estudiants la setmana passada han hagut de tornar a tancar quan s'hi han detectat contagis. Corea té previst recuperar mesures de confinament si se superen els 50 casos diaris.

stats