Publicitat
Publicitat

Les restes d'algunes víctimes de l'11-S van acabar en un abocador

Un informe encarregat pel Pentàgon revela que algunes de les restes que no van poder ser identificades es van llençar a l'abocador de Delaware

Les restes d'algunes víctimes dels atemptats de l'11 de setembre de 2001 als EUA que no van poder ser identificades es van enviar a un dipòsit de cadàvers de la base de la força aèria a Dover (Delaware), on van ser incinerades i llançades a un abocador, segons ha revelat avui un informe que va encarregar el Pentàgon.

El secretari de Defensa dels EUA, Leon Panetta, va ordenar el novembre passat investigar la gestió del dipòsit de cadàvers militar de Dover, a la qual arriben els cadàvers dels soldats morts a l'Iraq i l'Afganistan, després que sortís a la llum la pèrdua i manipulació indeguda d'algunes restes.

L'informe afegeix que alguns fragments de les restes mortals de víctimes de l'11 de setembre que van morir en l'atac contra el Pentàgon i en l'avió que es va estavellar al camp de Shanksville (Pennsilvània), i que no van poder ser identificats en el seu moment, van ser enviats en un contenidor a Dover, on van ser cremats i rebutjats.

El Pentàgon va reconèixer l'any passat, després d'una investigació interna, que va extraviar parts dels cadàvers en dues ocasions el 2009, i que en va manipular indegudament d'altres sense consultar-ho amb les famílies, de manera que Panetta va ordenar crear un comitè per analitzar la gestió del dipòsit de cadàvers i emetre recomanacions.

La revisió, dirigida pel general retirat John Abizaid, no ha especificat el nombre de restes humanes de les víctimes de l'11-S que van ser eliminades d'aquesta manera.

Segons l'informe, es tracta de restes que no van poder ser identificades perquè eren massa petites o estaven carbonitzades i no se'ls van poder fer les anàlisis d'ADN.

Més continguts de