Internacional 08/08/2014

La Royal Navy destitueix la seva primera comandant de fragata per un 'affaire' sentimental

Sarah West, de 42 anys, obligada a deixar el comandament per haver tingut una aventura sentimental amb un dels seus oficials

Efe
2 min
La fragata HMS Portland, comandada fins ara per Sarah West

LondresLa marina britànica ha apartat del seu lloc de feina la primera dona que ha comandat un navili de guerra al Regne Unit, després de publicar-se que va tenir una aventura a bord amb un dels seus oficials. Sarah West, de 42 anys i amb una carrera militar de gairebé dues dècades, era des de maig de 2012 la comandant de la fragata 'HMS Portland', que amb 4.900 tones de desplaçament és una de les més importants de la força naval del Regne Unit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Amb 185 tripulants a bord, aquest vaixell de guerra va començar al gener una navegació de set mesos per Europa, Àfrica i Amèrica del Nord i del Sud. A finals de juliol, però, la militar va haver d'abandonar-la per ordre del ministeri de Defensa a causa de les al·legacions que tenia un aventura sentimental amb un dels seus subalterns.

Un portaveu de l'armada britànica ha confirmat ara que West "ha estat apartada del comandament" de la fragata, de tipus 23, però continuarà servint la Royal Navy, on tindrà un nou lloc d'acord amb la seva capacitat i experiència. Sobre el suposat 'affaire' de la comandant amb el seu subaltern, la marina no ha volgut fer declaracions: "Es tracta d'una qüestió privada entre ella i els seus principals oficials i no donarem més detalls de la destitució", ha apuntat.

El mes passat, quan es va destapar aquesta suposada aventura, el ministeri de Defensa va indicar que analitzaria "seriosament" les al·legacions d'"una violació del codi de conducta social" a bord de la fragata. El codi de les forces armades prohibeix les relacions personals entre els seus membres si comprometen "l'efectivitat" de les operacions en marxa.

Sarah West, que no ha confirmat si va tenir o no una aventura amorosa a bord de l''HMS Portland', va entrar a la Royal Navy el 1995, i el maig de 2012 va prendre el comandament d'aquesta fragata, en el que va qualificar com "el moment culminant" de la seva carrera militar.

Segons el diari 'Daily Telegraph', West, que està divorciada, va tenir una aventura amb el seu tercer oficial, que estava casat.

stats