Internacional 15/11/2013

Un presentador rus culpa els gais de la caiguda del meteorit dels Urals

Arkady Mamontov diu en un reportatge que el meteorit va ser un "càstig" per l'actitud "tolerant" de Rússia amb els homosexuals

Ara
1 min
El meteorit caigut aquest febrer als Urals / EFE

BarcelonaEl passat mes de febrer, la caiguda d'un meteorit sobre la ciutat russa de Txeliàbinsk, als Urals, va causar més d'un miler de ferits. Aquest dijous, nou mesos després, Arkady Mamontov, un dels periodistes estrella de la televisió a Rússia, ha trobat els "culpables" d'un accident que va causar consternació al país: els gais.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons el periodista, l'homosexualitat és la culpable de la caiguda del meteorit. O, per ser més exactes, es tracta de l'actitud "tolerant" del govern rus cap als homosexuals el que explica per què va caure l'objecte. Aquesta és l'explicació que Mamontov ha donat en una edició del seu programa 'Enviat especial', emès al primer canal de la televisió russa. Mamontov posa l'exemple bíblic de Sodoma i Gomorra i arriba a la conclusió que la destructiva caiguda del meteorit és un senyal, un càstig.

"L'accident va ser un advertiment a tots nosaltres que o preservem les nostres tradicions, la família, l'amor tradicional o patirem un impacte no només com el de Txeliàbinsk, sinó pitjor", ha dit el periodista durant el reportatge, en el qual assegura que Occident dóna suport a la causa pels drets dels homosexuals amb la intenció de "destruir Rússia".

Les organitzacions homosexuals, acostumades als atacs verbals i físics en un país fortament homòfob, s'han adreçat al fiscal general per tal que investigui si els comentaris del periodista poden ser considerats com a "incitadors a l'odi". L'homofòbia russa, sempre latent, s'ha posat més de manifest des de l'aprovació d'una polèmica llei que prohibeix la "propaganda gai" davant dels menors, una norma de l'estil de la que Margaret Thatcher va promoure en el seu dia i que prohibia parlar d'homosexualitat en les escoles britàniques.

stats