ATAC A LA PRIVACITAT
Internacional 04/06/2019

Rússia ordena a Tinder que li faciliti les dades dels seus usuaris

La notícia ha causat preocupació entre els usuaris de Tinder, que temen l’ús que les autoritats puguin fer de les seves dades personals

Ara
2 min
Un mòbil amb l’aplicació de cites Tinder. El govern rus vol tenir les dades dels usuaris.

BarcelonaVladímir Putin també vol tenir controlat el que passa a Tinder, la popular aplicació de cites que s’utilitza a bona part del món, també a Rússia. Ahir es va saber que l’agència russa reguladora de les comunicacions, Roskomnadzor, ha inclòs la companyia Match Group -propietària i operadora de Tinder i d’altres webs de cites- en la llista de “disseminadors d’informació”, una mena de registre especial que permet que el Kremlin pugui accedir a les dades personals dels usuaris de les aplicacions per, suposadament, motius de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La notícia ha causat preocupació entre els usuaris de Tinder, que temen l’ús que les autoritats puguin fer de les seves dades personals. Davant aquest malestar general, la pròpia empresa Match Group va voler llançar un missatge de tranquil·litat. “Hem rebut una sol·licitud de registre de les autoritats russes. Ens hem registrat per tal de complir amb la llei”, va explicar una font de la companyia nord-americana a l’agència oficial de notícies russa TASS. “Aquesta mesura no implica que les dades personals dels usuaris hagin de ser transferides”, va afegir el mateix portaveu, que també va assegurar que l’empresa “no ha passat aquestes dades al govern [de Rússia]”.

Però la famosa apli de cites no és l’única marca coneguda que forma part del llistat del Kremlin. El Facebook rus -VKontakte-, Badoo, o el principal cercador a Rússia en són altres exemples. El govern rus també va voler que Telegram s’hi sumés, però l’aplicació de missatgeria ho va rebutjar i les autoritats van intentar bloquejar el seu servei al país.

I és que segons aquesta llei russa, les companyies tecnològiques estan obligades a emmagatzemar i facilitar al govern dades sobre recepció, transmissió i processament d’arxius de veu, text, foto o vídeo. I, també, informació dels usuaris.

stats