Internacional 25/08/2014

Salmond i Darling s'enfronten en un segon debat televisat sobre la independència d'Escòcia

La BBC retransmetrà el segon encontre, decisiu per convèncer els indecisos després que Darling guanyés el primer debat

Efe
2 min

EdimburgEl ministre principal d'Escòcia, Alex Salmond, s'enfronta aquest dilluns a la nit al líder de la campanya "Better Together" (Millor Junts), l'exministre laborista d'Economia Alistair Darling, en el seu segon debat televisat sobre la independència d'Escòcia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quan falten poques setmanes per a la celebració del referèndum sobre la independència, el 18 de setembre, està previst que els dos polítics abordin temes conflictius com la divisa, el sistema de sanitat públic o les reserves de petroli del Mar del Nord.

Aquest segon debat serà televisat pel canal BBC One Escòcia i BBC Two per a la resta del Regne Unit, a partir de les 20.30 (les 21.30 hores a Catalunya). A Catalunya, l'emet el canal 3/24.

Presentat per l'escocès Glenn Campbell, l'enfrontament televisiu constarà de quatre seccions. La primera serà una presentació inicial per part dels dos oponents a la qual seguirà un altre apartat en què els polítics departiran sobre quatre assumptes: l'economia, Escòcia a casa, Escòcia al món i què passa després de la votació, cada un d'ells precedit d'una pregunta formulada pel públic.

A continuació, Darling i Salmond es qüestionaran l'un a l'altre i el debat de 90 minuts de durada conclourà amb dos discursos de clausura.

Aquest segon cara a cara en directe serà celebrat al museu Kelvingrove Art Gallery And Museum de Glasgow-el museu i galeria d'art més important d'aquesta ciutat escocesa- davant 200 persones. Igual que la primera trobada entre els dos polítics celebrat el passat 5 d'agost, aquest segon debat es considera crucial per convèncer els votants indecisos poques setmanes abans de l'esperat plebiscit.

En el seu primer cara a cara, televisat llavors per la cadena escocesa STV, Darling, contrari a la separació del Regne Unit, va convèncer a un 56% de l'audiència, mentre un 44% va optar per a Salmond, segons una primera enquesta de la signatura ICM pel diari 'The Guardian'.

stats