Internacional 27/11/2017

El líder de l'esquerra derrota el president en les eleccions d'Hondures

Amb el 57% del vot escrutat, Salvador Nasralla avantatja en cinc punts Juan Orlando Hernández

Efe
1 min
Salvador Nasralla, de l'Aliança d'Oposició contra la Dictadura, celebra els resultats electorals amb els seus seguidors

TegucigalpaHondures s'ha despertat aquest dilluns amb dos presidents autodeclarats després de les eleccions celebrades aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

No obstant això, és el candidat de l'Aliança d'Oposició contra la Dictadura, Salvador Nasralla, qui ha obtingut més suport popular, segons les primeres dades oficials facilitades pel Tribunal Suprem Electoral de Hondures (TSE).

Els resultats de les eleccions han mantingut en suspens tot el país durant la nit d'aquest diumenge. Des del 1981 l'organisme electoral d'Hondures ofereix un informe preliminar de les votacions el mateix dia de les eleccions. Aquesta vegada, però, no ha sigut així.

Els resultats oficials no s'han començat a conèixer fins a aquest mateix dilluns, amb el 57% dels vots ja escrutats.

El president magistrat del TSE, David Matamoros, ha informat avui que de moment Salvador Nasralla suma 855.847 vots, la qual cosa representa el 45,17%.

Per la seva banda, el fins ara president d'Hondures i candidat del Partit Nacional, Juan Orlando Hernández, ha aconseguit 761.872 sufragis, que equivalen al 40,21% de les taules.

En tercer lloc hi figura el candidat del Partit Liberal, Luis Zelaya, amb 260.994 vots, que representen el 13,77%, segons la informació facilitada pel president magistrat del TSE.

Els 6 milions de votants d'Hondures també han elegit altres càrrecs, com tres vicepresidents, 128 diputats al Parlament nacional i 20 al centreamericà, a més de 298 alcaldes.

Les eleccions d'Hondures s'han desenvolupat amb normalitat, segons els observadors nacionals i internacionals que han seguit la jornada.

stats