Internacional 03/09/2019

Itàlia confisca el 'Mare Jonio' i el multa amb 300.000 euros per haver entrat a les seves aigües

La nau de l'ONG Mediterranea Saving Humans ha acabat desembarcant a l'illa de Lampedusa

Ara
2 min
El vaixell 'Mare Jonio'. de l'ONG italiana Mediterranea Saving Humans.

BarcelonaMalgrat que sembla tenir els dies comptats com a ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini continua amb la seva dura política antiimmigratòria. El vaixell 'Mare Jonio', de l'ONG italiana Mediterranea Saving Humans, ha sigut confiscat i multat amb 300.000 euros per haver entrat a aigües territorials italianes sense permís de Roma. Salvini, doncs, torna a fer efectiva la seva llei, que el senat del país transalpí va aprovar a principis d'agost.

La nau va desembarcar a l'illa italiana de Lampedusa després que la guàrdia costanera autoritzés l'arribada de les 31 persones migrades que portava a bord. Tot i això, l'ONG ha comunicat aquest dimarts que, poc després del desembarcament, el govern italià va informar-los de la confiscació i de la sanció econòmica.

L'ONG, que va fer el rescat dimecres passat, feia dies que demanava permís per atracar perquè la situació a bord era "insostenible" i temien per la salut dels nàufrags. Abans, les autoritats italianes havien autoritzat l'arribada a port de Lampedusa de tres persones amb problemes de salut i, anteriorment, de 64 persones més, entre les quals 22 nens i les seves famílies, i de dones embarassades i malalts.

"Qui hagi intentat aquest últim acte de venjança, que desisteixi. Per a nosaltres i per a la resta del país aquest era el vaixell que va arribar just a temps per salvar 98 persones de la mort al mar. El que realment ens importa a nosaltres és la seva força, el seu somriure, el seu futur", han dit des de l'organització humanitària al conèixer la sanció d'Itàlia. "Tornarem. Allà on hem de ser, com sempre ho hem fet", han afegit.

En un segon missatge, Mediterranea Saving Humans ha recordat que "tots aquells que han decidit aturar el 'Mare Jonio' i tenir-lo allunyat de la possibilitat de salvar aquells que en aquest moment estan en perill d'ofegar-se" hauran d'assumir la seva responsabilitat.

Paral·lelament, l'ONG també ha tingut temps per celebrar, finalment, el fet d'haver pogut portar a un port segur els migrants que encara viatjaven a bord de la seva nau. "Llibertat, llibertat", han expressat en el seu compte de Twitter.

stats