Síria
Internacional 31/03/2012

El règim sirià només retirarà l'Exèrcit "quan s'imposin la pau i la seguretat"

El portaveu del Ministeri d'Exteriors sirià, Yihad Maqdesi, diu que l'objectiu de les forces de seguretat és protegir els civils. Una desena de persones han mort a la província d'Idleb a mans de l'Exèrcit, segons denuncia l'oposició

Agències
1 min
Manifestació contra Al-Assad a Jordània / REUTERS

El CaireEl règim sirià només retirarà l'Exèrcit de les ciutats "quan la pau i la seguretat s'hagin imposat", ha anunciat aquest dissabte el portaveu del Ministeri d'Exteriors sirià, Yihad Maqdesi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb la televisió estatal, Maqdesi ha destacat que "la presència de l'Exèrcit sirià a les ciutats té l'objectiu de protegir els civils, molts dels quals són capturats com a hostatges per colpejar l'estabilitat del país".

Síria ha acceptat formalment aquesta setmana el pla proposat per l'enviat especial de l'ONU i la Lliga Àrab a Síria, Kofi Annan, que contempla, entre altres punts, l'aturada de la violència i la retirada de l'Exèrcit.

Tot i això, la repressió del règim sirià no s'ha aturat i almenys una desena de persones han mort aquest dissabte, la majoria d'elles a la província d'Idleb, segons ha denunciat l'oposició.

Maqdesi ha afegit que el país es compromet a "cooperar positivament" amb Annan, sempre que es "preservi la seva sobirania i es garanteixi la no ingerència". El representat sirià ha confirmat a més que el seu país rebrà "aviat un equip tècnic de negociadors per tractar amb l'ONU els mecanismes d'implementació" del pla d'Annan.

stats