Internacional 05/09/2013

Una milícia de rebels sirians executa set soldats a sang freda

El vídeo mostra la violència amb què actuen els rebels en un moment en què la comunitat internacional debat si intervenir a Síria

Ara
1 min

BarcelonaATENCIÓ: AQUEST VÍDEO CONTÉ IMATGES DURES QUE PODEN FERIR LA SENSIBILITAT

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El 'New York Times' publica aquest dijous un vídeo en el qual apareixen rebels sirians preparant-se per executar a sang freda set soldats del règim. Seguidament, la pantalla queda en negre i se senten tan sols els trets, ja que les imatges més destorbadores han sigut eliminades.

El vídeo, amb data de l'abril del 2013, ha sigut filtrat aquest setembre per un desertor esgarrifat amb l'actuació de les milícies. L'escena mostra la violència amb què també actuen els rebels en un moment en què el règim de Baixar al-Assad es troba qüestionat internacionalment per l'ús d'armes químiques contra la població civil.

Les imatges ensenyen els set presoners lligats de mans contra el terra amb les esquenes fuetejades mentre el comandant de la milícia, conegut com l''Oncle', recita un poema revolucionari. Acte seguit, es veu com dispara al primer dels soldats i la pantalla es fon en negre però es continuen sentint els trets.

El vídeo, doncs, adverteix de la brutalitat d'ambdós bàndols en la guerra de Síria. Mentrestant, la comunitat internacional, per iniciativa dels Estats Units, debat si ha d'intervenir en el conflicte a favor dels rebels i castigar així el règim de Damasc.

stats