Publicitat
Publicitat

VIOLÈNCIA A L'AFGANISTAN

Els talibans llencen una onada d'atacs contra ambaixades, el quarter de l'OTAN i el Parlament a Kabul

Un portaveu assegura que han atacat les principals seus diplomàtiques. La setmana passada l'exèrcit havia mort un centenar d'islamistes en una operació amb cobertura internacional

Els talibans han reivindicat aquest diumenge una onada d'atacs coordinats a Kabul i altres ciutats de l'Afganistan. Un portaveu dels islamistes ha assegurat que estan atacant ambaixades, el quarter general de l'OTAN i la seu del Parlament a l'oest de la capital. S'han sentit diverses explosions i hi ha foc creuat al centre de la ciutat. El portaveu també ha parlat d'atacs a les províncies de Logar i Paktia i hi ha informacions no confirmades d'atacs suïcides a l'aeroport de Jalalabad.

Un diputat ha dit a Reuters que tant el Parlament com l'ambaixada russa han sigut atacats amb obusos. Hi ha un incendi a l'ambaixada alemanya i també crema l'hotel Kabul Star, construït recentment. L'ambaixada nord-americana està sent evacuada.

Les autoritats afganeses van anunciar dimarts que gairebé un centenar de talibans havien mort en un operació militar el 7 d'abril liderada per l'exèrcit afganès, amb suport de l'OTAN.


Més continguts de