Internacional 25/04/2015

Més de 1.300 morts en el terratrèmol de 7,8 graus al Nepal

El sisme ha deixat almenys 10 morts per allaus a l'Everest. Els catalans Ferran Latorre i Núria Picas, sans i estalvis al camp base del Makalu

Agències
2 min
El sisme ha deixat escenes dantesques / EFE

KatmandúEl fort terratrèmol que aquest dissabte ha patit el Nepal ha causat 1.457 morts, segons les autoritats nepaleses i índies, però es tem que el balanç augmenti. El sisme, de 7,8 graus en l'escala de Richter, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS), ha provocat més de 1.300 morts a Katmandú, la capital del país, i altres municipis propers i encara es busquen supervivents entre les tones de runes en què han quedat els edificis esfondrats pel moviment de la terra. Es tracta d'un dels sismes més mortífers de la darrera dècada i el pitjor registrat al país en 80 anys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Índia i la Xina també han notificat víctimes mortals que es compten per desenes.

A més, s'han detectat allaus a l'Everest, que també haurien deixat gairebé una trentena de morts, segons el recompte de les autoritats nepaleses i índies.

Els catalans Núria Picas i Ferran Latorre es troben sans i estalvis al camp base del Makalu, segons ha fet arribar via Twitter la campiona del món.

També un alpinista romanès que es troba a la zona ha alertat del sisme i del risc que hi ha per als muntanyencs que hi ha a l'àrea a través seu compte de Twitter: "

En diverses zones de la capital nepalesa s'han produït esfondraments d'edificis, particularment antics, inclosos temples i monuments històrics, i milers de persones es troben als carrers davant el risc que les edificacions col·lapsin.

El sisme s'ha registrat a les sis del matí al nord-oest de Katmandú. Després del primer sotrac, s'han registrat almenys quatre rèpliques, la més forta de 6,6 graus.

El sisme s'ha sentit al nord de l'Índia, des de Calcuta fins a la frontera amb el Pakistan, especialment a l'est, en zones del nord fronterer amb el Nepal.

stats